Mint Advocaten expertise bouwrecht
 

Bouwrecht

De Belg heeft een baksteen in de maag. Elke dag worden nieuwe huizen gebouwd of gerenoveerd. En ja, soms loopt er al eens iets fout. Maar ook wanneer alles goed gaat, ben je toch beter op de hoogte van uw rechten en plichten of bent u als aannemer beter ingedekt. 

In dit kader komt bouwrecht goed van pas want bouwrecht bestrijkt alles, van de eerste planningsfasen tot de voltooiing van een bouwproject, en omvat alle aspecten van de bouw, met inbegrip van ontwerp, materialen, arbeid en financiering.

Het is altijd belangrijk om te weten wat nu juist uw rechten zijn. Als advocaten bouwrecht hebben wij de nodige expertise in huis. Wij luisteren eerst naar uw noden en toesten dit af met de juridische regels. 

Heeft u dus bouwgeschillen? Of maakt u zich zorgen omtrent uw bouwprojecten en wenst u juridisch advies in te winnen? Wij helpen u door elke stap van uw bouwproject. Met onze nodige expertise begeleiden en adviseren wij u zodat er onderweg niets tekortschiet of misgaat. 

Onze expertise in het bouwrecht bestrijkt volgende onderwerpen:

 

 

Zoekt u bijkomende informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bieden oplossingen op maat.

Contacteer ons

 

Aannemingsrecht

Als aannemer is het heel belangrijk dat u de gemaakte afspraken vastlegt op papier. Wij helpen u graag om uw aannemingsovereenkomsten op te maken. 

Werkt u met onderaannemers? Ook dan is een contract onontbeerlijk want bij betwisting kennen alle partijen hun rechten en plichten. Zeker wanneer u met buitenlandse ondernemingen werkt zijn de juiste clausules in een contract noodzakelijk. 

 

Promotorenovereenkomsten

Steeds meer en meer zijn professionele actoren actief als ontwikkelaar in de bouw. Hierbij komen allerlei regels kijken. Zo is het ook als ontwikkelaar belangrijk dat u goed op de hoogte bent van uw rechten en verplichtingen en deze in een overeenkomst vastlegt.

Ook in geval van expertises bij geschillen omtrent de uitvoering van de bouwwerken staan wij u graag bij. 

 

Architectenovereenkomsten

Een architectenovereenkomst is een juridisch bindende overeenkomst tussen een bouwheer en een architect. In de overeenkomst moeten de omvang van de werkzaamheden, de vergoeding en andere voorwaarden en condities worden vastgelegd.

 

Mede-eigendommen

Hiervan is sprake wanneer twee of meer partijen een belang hebben in een stuk onroerend goed, zoals een perceel grond of een gebouw. Mede-eigendom kan vrijwillig of onvrijwillig zijn, en kan aanleiding geven tot een aantal juridische problemen. Mede-eigenaars kunnen bijvoorbeeld tegenstrijdige opvattingen hebben over de wijze waarop het onroerend goed moet worden ontwikkeld of gebruikt. 

Wenst u van gedachten te wisselen, of hebt u een specifieke vraag aangaande bouwrecht, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

 

Ook kunt u bij ons terecht voor:

ARBEIDSRECHT

Ondernemingsrecht 

Vennootschapsrecht

Privacyrecht

 

Schrijf u in voor onze Mint Talks

Inschrijven

 

 

Gerelateerd nieuws

 

Veiligheid op de werkvloer

Een veiligere werf leidt namelijk tot een lagere kans op arbeidsongevallen, waardoor de arbeidsongeschiktheden dalen en de productiviteit verhoogt. Reden te meer om tijd en middelen te investeren in een veilige werkmethode-en omgeving op uw werf!
 

 

Uw aannemer maakt fouten, kan je deze zomaar vervangen?

Als uw aannemer zijn verplichtingen niet correct uitvoert, kan u niet zomaar om een schadevergoeding vragen. 

 

Indexering rechtsplegingsvergoeding vanaf april 2022

Een rechtsplegingsvergoeding is een forfaitaire vergoeding voor de erelonen en kosten van uw advocaat. De omvang van deze vergoeding  is in principe afhankelijk van de grootte van de vordering. In deze blog staan wij stil bij de vraag in hoeverre u de kosten van een procedure kan verhalen op uw tegenpartij.

 

Hoe stressvrij werken met onderaannemers?

Als advocaat bouwrecht zien we vaak dat werken met onderaannemers niet altijd van een leien dakje loopt. De meeste mensen willen een eigen woning bouwen of renoveren. Als aannemer is er dus steeds veel werk, en hierbij zijn de mensen die de werken uitvoeren van cruciaal belang.

 

De invloed van de schaarste van grondstoffen op uw overeenkomsten

De huidige coronacrisis heeft een grote impact op de voorraad van verschillende grondstoffen zoals hout, staal, aluminium, … De schaarste van die grondstoffen doet de prijzen enorm stijgen.