Dien ik mijn algemene voorwaarden te communiceren, en hoe doe ik dat?

Indien U als onderneming algemene voorwaarden hebt, is het heel belangrijk dat U deze meedeelt vooraleer er een contractuele relatie ontstaat. Indien U discussie wilt vermijden, communiceert u deze voorwaarden bij voorkeur schriftelijk. Indien U uw algemene voorwaarden via mail stuurt (via PDF bijvoorbeeld), vraag dan zeker een bevestiging en aanvaarding van uw voorwaarden aan uw contractpartij. De andere partij moet uw algemene voorwaarden niet alleen kennen, maar moet deze ook aanvaarden.

Om problemen qua bewijslast te vermijden, is het aangewezen om in uw overeenkomst een clausule op te nemen die bepaalt dat de wederpartij kennis heeft genomen van deze algemene voorwaarden en deze heeft begrepen en aanvaard. Deze clausule laat u best ook nog eens afzonderlijk ondertekenen. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van dergelijke clausule, om problemen in de toekomst te vermijden.

Wij raden u ook aan de voorwaarden op te nemen op de achterkant van uw factuur én te vermelden op uw website. Uw algemene voorwaarden, enkel vermelden op de website is onvoldoende, aangezien uw contractspartijen dit moeten aanvaarden (lees: akkoord gaan vooraleer er een contract gesloten wordt).

Bij vragen hieromtrent kan u ons steeds contacteren.

Blijf steeds op de hoogte en volg onze updates via Facebook en LinkedIn
 

CONTACTEER ONS