Juridische verplichtingen voor websites en webshops

Juridische verplichtingen voor websites en webshops

Straal professionaliteit, transparantie, vertrouwen en respect uit straalt ten aanzien van uw klanten en nieuwe bezoekers.

Een website of webshop is een belangrijk onderdeel van uw online aanwezigheid als ondernemer. 

Het arsenaal aan regels is omvangrijk. Zo dient u te beschikken over correcte algemene voorwaarden, dient u mensen te informeren over de door u geleverde diensten, dient u eventueel te voorzien in een herroepingsrecht, hebt u verplichtingen bij verkoop op afstand…

Daarnaast dient de website ook te voldoen aan het luik van de gegevensbescherming en de cookie-reglementering. Uiteraard een niet te onderschatten aspect van uw online-aanwezigheid, gelet op de mogelijke controles door de gegevensbeschermingsautoriteit en eventuele boetes.

Door deze regels correct in uw website of webshop te verwerken, zorgt u ervoor dat uw website of webshop professionaliteit, transparantie, vertrouwen en respect uit straalt ten aanzien van uw klanten en nieuwe bezoekers. 

De regels zijn uitgebreid en dikwijls complex. Wij wensen onze klanten en ondernemers hierin tegemoet te komen. We hebben daarom voor u de juridische verplichtingen op een rijtje gezet. 

 

verplichtingen website  

    

verplichtingen webshop  

 

Heb je nog bijkomende vragen of wenst u meer informatie over de juridische verplichtingen voor een website en/of webshop? Twijfel dan niet om ons te contacteren.

 

Blijf steeds op de hoogte en volg onze updates via Facebook en LinkedIn
 

CONTACTEER ONS