Onbetaalde facturen? Wij zorgen voor een efficiënte inning

Onbetaalde facturen? Wij zorgen voor een efficiënte inning

Uw voordeel om de invordering van facturen onmiddellijk door een advocatenkantoor te laten uitvoeren, is dat wij alle tools in huis hebben om dit van A tot Z op te lossen.

Mint advocaten is een advocatenkantoor bestaande uit advocaten die zich in de eerste plaats ondernemers voelen. Onze missie en doel is dan ook andere ondernemers te begeleiden en te ontzorgen. 

Een van uw zorgen kunnen onbetaalde facturen zijn. De werken of diensten voerde u uit zoals het hoort en toch blijft de betaling uit. U heeft reeds verschillende herinneringen verstuurd, gebeld,.. en dat allemaal zonder resultaat. 

Mint advocaten streeft ernaar om hierin uw vaste partner te zijn. Wij hanteren een stappenplan waarin wij zorgen dat uw facturen toch betaald worden, en dit zonder dat uw bedrijf zich blauw moet betalen aan advocatenkosten.

Uw voordeel om de invordering van facturen onmiddellijk door een advocatenkantoor te laten uitvoeren, is dat wij alle tools in huis hebben om dit van A tot Z op te lossen.

 

STAPPEN

VEREISTE ACTIE

OMSCHRIJVING

STAP 1

Opmaak algemene voorwaarden

Om optimaal uw facturen te kunnen invorderen kijken wij eerst uw algemene voorwaarden na. Wij zorgen voor aanpassingen waar nodig.

STAP 2

Op maat gemaakte ingebrekestelling

Deze wordt verstuurd via aangetekend schrijven en gewone brief.

Geen uurtje-factuurtje, door de aanpassing van de algemene voorwaarden, zorgen wij standaard voor een verhoging van het factuurbedrag met 10% interesten, en 10% schadebeding.

Bij inning van het factuurbedrag betaalt u ons aan de hand van deze interesten en schadebeding.

Wat impliceert dat u voor 100% uw factuur ingevorderd hebt, en u dus geen meerkosten hebt voor het inschakelen van een advocaat.

Factuur ingevorderd? Dan eindigt het verhaal hier.

Factuur niet ingevorderd? Geen probleem, het voordeel dat wij hier hebben is dat wij onmiddellijk zelf kunnen overgaan tot de volgende stap.

STAP 3

Bemiddelend optreden

Wij denken met u mee en gaan in de eerste plaats bemiddelend optreden om te kijken of er toch een oplossing kan gevonden worden buiten de rechtbank om.

Indien toch blijkt dat er geen oplossing kan worden bekomen, maken wij een dagvaarding op die wij aan de gerechtsdeurwaarder overmaken na akkoord van de cliënt.

STAP 4

Dagvaarding opmaken en inleiding voor de ondernemingsrechtbank

De procedure wordt ingeleid voor de ondernemingsrechtbank, dit gebeurt binnen een vrij snelle tijdspanne. In de rechtbank zetten wij alles op alles om een gunstig vonnis te verkrijgen.

STAP 5

Uitvoering vonnis, betaling factuur

Wanneer wij het vonnis in handen krijgen, zorgen wij  voor een snelle en efficiënte behandeling. Wij zorgen er dan ook voor dat u het geld krijgt waar u recht op heeft.

Mint advocaten is uw ideale partner om ervoor te zorgen dat onbetaalde facturen verleden tijd zijn. Wij kunnen u ook steeds adviseren met betrekking tot al uw andere juridische vragen. 

Aarzel niet om ons te contacteren voor bijkomende informatie en/of vragen. 

 

CONTACTEER ONS
 

Gerelateerd nieuws

 

Indexering rechtsplegingsvergoeding vanaf april 2022

Een rechtsplegingsvergoeding is een forfaitaire vergoeding voor de erelonen en kosten van uw advocaat. De omvang van deze vergoeding  is in principe afhankelijk van de grootte van de vordering. In deze blog staan wij stil bij de vraag in hoeverre u de kosten van een procedure kan verhalen op uw tegenpartij.

 

Bescherming van ondernemingen tegen misbruik van economische afhankelijkheid

Een belangrijk onderdeel van de B2B wet is namelijk het luik inzake het misbruik van een positie van economische afhankelijkheid. In deze blogpost zullen we aandacht besteden aan dit regelgevend luik dat sinds 1 juni 2020 in werking is getreden.

 

Onrechtmatige bedingen in het kader van de nieuwe B2B wet

De wet van 4 april 2019 voorziet nieuwe regels voor clausules (bedingen) tussen ondernemingen (B2B). 

 

Profilering: mag het nog onder de GDPR?

Bedrijven stellen vaak profielen van hun klanten op om hen gerichte aanbiedingen en reclame voor hun producten of diensten te kunnen sturen. Dan stelt zich natuurlijk de vraag of dit wel is toegestaan onder de GDPR. Hoe zitten deze praktijken precies in elkaar en waar ligt de grens?