Expertises van onze Mint advocaten
Arbeidsrecht
Arbeidsrecht is een tak van het recht dat dynamisch is en heel vaak wijzigt. Het is dan ook belangrijk dat u als ondernemer kort op de bal speelt om het arbeidsrecht aan te passen aan uw eigen noden.

Ondernemingsrecht
U hebt als ondernemer nood aan juridische bijstand om de knelpunten in uw bedrijfsvoering aan te pakken. Zo bieden wij bijstand bij de totstandkoming van overeenkomsten, algemene voorwaarden, Service Level Agreements, handelshuur en andere…

Vennootschapsrecht
Vennootschapsrecht omvat de regels en voorschriften voor het oprichten, de groei en het voortbestaan van ondernemingen.
Het vennootschapsrecht heeft tot doel de rechten te beschermen van zowel aandeelhouders als van derden die met de onderneming handelen. Het zorgt er ook voor dat bestuurders in overeenstemming met hun wettelijke plichten handelen wanneer zij een bedrijf leiden.

Privacyrecht
Wenst u een adequate en efficiënte bescherming van de gegevensstromen in uw onderneming overeenkomstig de bepalingen van de GDPR? Dan kunnen wij u helpen deze op te zetten. Ook met betrekking tot blockchain, smart contracts of andere nieuwe technologieën hebben wij de nodige expertise opgebouwd.

Bouw is uitgebreid en complex. Het bouwrecht bestrijkt alles, van de eerste planningsfasen tot de voltooiing van een bouwproject, en omvat alle aspecten van de bouw, met inbegrip van ontwerp, materialen, arbeid en financiering.
Heeft u dus bouwgeschillen? Of maakt u zich zorgen omtrent uw bouwprojecten en wenst u juridisch advies in te winnen? Wij helpen u graag!

Nieuws
Ondernemer op verhoor: tips en trucs
Help, u hebt als ondernemer een uitnodiging gekregen voor een verhoor. Zowel in het kader van een verhoor bij de politie als voor de sociale inspec
Mijn algemene voorwaarden botsen met die van mijn klant/leverancier: wat nu?
Indien u een contract wilt sluiten met een andere onderneming, kan er discussie ontstaan of uw algemene voorwaarden van toepassing zijn of die van
Telewerken als zelfstandige vanuit het buiteland: mag dit zomaar?
Door de digitale revolutie, en mede ingegeven door de COVID19 pandemie, beseften jongere mensen dat zij hun werkzaamheden ook vanuit het buitenland
Werknemers kunnen meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden vragen aan de werkgever
De Europese richtlijn 2019/1152 van 20 juni 2019 was het startschot van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) nr.