Vennootschapsrecht
 

Vennootschapsrecht

Vennootschapsrecht omvat de regels en voorschriften voor het oprichten, de groei en het voortbestaan van ondernemingen. 

Het vennootschapsrecht heeft tot doel de rechten te beschermen van zowel aandeelhouders als van derden die met de onderneming handelen. Het zorgt er ook voor dat bestuurders in overeenstemming met hun wettelijke plichten handelen wanneer zij een bedrijf leiden. 

 

De belangrijkste onderwerpen die in het vennootschapsrecht aan bod komen:

 

 

Zoekt u bijkomende informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bieden oplossingen op maat.

Contacteer ons

Oprichten van de vennootschap

Wij staan u bij in de oprichting van uw vennootschap en maken u wegwijs in de regels die u in acht dient te nemen bij de oprichting van uw vennootschap. 

Bedrijfsvoering

Het vennootschapsrecht legt u tal van verplichtingen op aan de bestuurders en aandeelhouders om op bepaalde tijdstippen documenten op te maken zoals bijvoorbeeld de oproeping van de aandeelhouders voor de algemene vergadering, verslag algemene vergadering, verslag van het bestuurdersorgaan ... Mint Advocaten staat u graag bij om in deze documenten te voorzien. 

Verhouding tussen aandeelhouders

In een aandeelhoudersovereenkomt kan u de rechten en plichten van de aandeelhouders bepalen. De aandeelhoudersovereenkomt vormt een aanvulling van de statuten. Deze overeenkomst en statuten dienen complementair te zijn. Wij brengen alle partijen bij elkaar om een overeenkomst op te maken waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Verplichtingen van bestuurders

Bestuurders zijn verplicht te handelen in het belang van de onderneming. Ze moeten zorgen voor een stabiele onderneming met een solide financiële structuur. De wettelijke basis hiervoor wordt geregeld door het vennootschapsrecht. Ook hier staan wij u als bestuurder bij in een zorgvuldig bestuur van uw onderneming. Wij maken u wegwijs in de regels aangaande degelijk bestuur zodat u niet trapt in de valkuilen van bestuurdersaansprakelijkheid. 

Vereffening van vennootschappen

In geval van vereffening van een vennootschap schrijft het vennootschapsrecht een bepaalde procedure voor de verdeling van het vennootschapsvermogen voor. Mint Advocaten staat u hierin graag bij.

 

Uw voordelen om met Mint Advocaten samen te werken:

Als u meer wilt weten over uw rechten als aandeelhouder of u heeft hulp nodig om uw verantwoordelijkheden als bestuurder beter te begrijpen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Wij zijn gespecialiseerd in vennootschapsrecht en helpen u de bomen door het bos te zien. 

Waarom belt u ons vandaag niet even? U zult zien hoe eenvoudig het kan zijn om deze materie te begrijpen als wij u helpen om alle verwarring weg te nemen!

 

Ook kunt u bij ons terecht voor:

Arbeidbeidsrecht

Ondernemingsrecht

PRivacyrecht

bouwrecht

 

Schrijf u in voor onze Mint Talks

Inschrijven

 

Gerelateerd nieuws

 

Geoblocking: wat mag niet en wat moet wel?

Slechts 15% van de Europeanen koopt producten op webshops die gevestigd zijn in een andere EU-lidstaat. Dit terwijl we steeds vaker online-aankopen doen. Een van de redenen dat dit percentage zo laag ligt is de praktijk van geoblocking. 

 

Indexering rechtsplegingsvergoeding vanaf april 2022

Een rechtsplegingsvergoeding is een forfaitaire vergoeding voor de erelonen en kosten van uw advocaat. De omvang van deze vergoeding  is in principe afhankelijk van de grootte van de vordering. In deze blog staan wij stil bij de vraag in hoeverre u de kosten van een procedure kan verhalen op uw tegenpartij.